Historiaa
Ennen nuorisoseuran perustamista kylän nuoriso järjesti omaan lukuunsa hiihtokilpailuja ja muita tapahtumia.

Perustaminen
6.12.1906 tehtiin päätös nuorisoseuran perustamisesta ja 9.12.1906 oli varsinainen perustamiskokous. Aluksi toimittiin Orimattilan Nuorisoseuran haaraosastona, mutta vähän myöhemmin liityttiin Lahden Seudun Nuorisoseurojen liittoon.

Ensimmäiset iltamat
Heti loppiaisena 1907 seura järjesti ensimmäiset iltamansa, joiden ohjelmassa oli puheita, runonlausuntaa, näytelmiä, satu ja yleistä tanssia. Tapahtuma oli lehtikirjoitusten mukaan onnistunut ja hauska. Erään lehden toimittaja kehotti jatkoa ajatellen: ”Innostukaa edelleenkin Virenojan nuoret! Sytyttäkää valonkynttilöitä leimuamaan kylässänne, ehkä niiden loisto aikaa myöten saa senkin aikaan, että naapurikylien nuoret miehet eivät enää päihtyneinä tule kokouksianne häiritsemään, kuten ikävä kyllä loppiaisiltana huomattiin, vaan häveten pysyvät poissa raittiin ja kauniita tapoja noudattavan nuorison iltamista.”

Tavoitteena seurantalo
Maaliskuussa pidetyssä ensimmäisessä vuosikokouksessa päätettiin, että siitä lähtien järjestetään perheiltamat kerran kuukaudessa ja vielä maaliskuussa järjestetään myös jäsentenvälinen kilpahiihto. Järjestettiinpä palmusunnuntaina vielä rekiretkikin Miekkiöön, kevätjuhla helluntaina ja juhannusaattona Matikkalassa arpajaisia seurantalon rakennusrahaston kartuttamiseksi. Arpajaisissa oli palkintoina piironki, kallisarvoinen kantele, säkillinen rukiita, säkillinen kauroja, rekipeite, makuuviltti, kiikkutuolin matto ja pyssy.

Kun vauhtiin oli päästy, järjestettiin elokuussa kävelyretki ja urheilukilpailut, joissa oli kilpailuja myös naisille.

Uusmaalainen-lehdessä kirjoitettiin 7.8.1907, että Virenojan nuorisoseuralle on luvattu ”että jos nuorisoseura ryhtyy talonrakennushommiin niin sitä varten on saatavissa vapaa tontti ja tuntuva määrä valmiita rakennuksia rakennusavuksi.”

Rakentaminen, laajennokset ja remontit
Talo päätettiin rakentaa ja se valmistui elokuussa 1908. Kun muutamaa vuotta myöhemmin Virenojalle päätettiin perustaa kansakoulu, ei koulurakennusta ollut tuolloin olemassa, vaan ensimmäisenä toimintavuonnaan (1911-1912) kansakoulu oli vuokralla seurantalolla.

Nuorisoseuran toiminta oli alusta lähtien hyvin monipuolista ja seurantalolla oli tärkeä rooli toiminnassa. Taloa laajennettiin ja lattia remontoitiin 1930-luvulla, 1960-luvun lopulla tehtiin kattoremontti. 1980-luvulla tehtiin peruskorjaus, asennettiin sähkölämmitys, remontoitiin yläkerta ja rakennettiin kokoustilat.

Vuonna 1993 ostettiin pesäpallokentän laajentamiseksi lisämaata ja seuraavana vuonna aloitettiin suurremontti. Talon vanha osa purettiin, minkä jälkeen rakennettiin uusi keittiö sekä wc- ja saunatilat. Ne saatiin käyttöön vuonna 1996 seuran 90-vuotisjuhlissa.

Viimeisimmäksi valmistui mittava kattoremontti, joka tehtiin vuonna 2021.

Talon 114 vuoden aikana oli käynyt selväksi, että Seurantalo on kylän toiminnan ja tapahtumien järjestämiselle tärkeä paikka. Siellä on järjestetty yleisten tapahtumien lisäksi niin monet yksityistilaisuudetkin, että varmasti jokaisella virenojalaisella ja monella muuallakin asuvalla on paikkaan myös tunneside.

Täystuho 14.9.2022
Seurantalo tuhoutui tulipalossa keskiviikkoaamuna 14.9.2022. Rakennus oli täyden palon vaiheessa jo ensimmäisten sammutusyksiköiden saapuessa paikalle. Tulipaloa oli sammuttamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja kolmella paloautolla haettiin lisää sammutusvettä läheisestä luonnonvesilähteestä. Hirsirunkoinen rakennus paloi kokonaan ja rakennuksen kattokin romahti. Mitään ei pystytty pelastamaan.

Työtä, suunnittelua ja sisua
Tulipalosta aiheutui välittömästi ylimääräistä järjestelytyötä, koska seuraava seurantalolla järjestettävä suurtapahtuma olisi ollut jo reilun viikon kuluttua, mutta sen järjestäminen alkuperäisten suunnitelmien mukaan olisi mahdotonta. Myös palopaikan raivaaminen, palojätteiden lajittelu ja asianmukainen hävittäminen ovat vaatineet paljon työtä ja rahaa. Lähes 10 % saadusta vakuutuskorvauksesta kului tähän, koska vanha rakennus oli valitettavasti alivakuutettu.

Syksyn muuttuessa talveksi alkoi kyläläisten keskuudessa nousta esiin näkemyksiä, että seurantaloa tarvittaisiin myös tulevaisuudessa ja ettei periksi anneta.